Aneta Langerová pokračuje v oslavách dvaceti let. Na podzim chystá velké koncerty s orchestrem

04.05.2024 11:30 - Josef Martínek | foto: Helena Kadlčíková

Dvě dekády od svého triumfu v první sérii soutěže Česko hledá SuperStar slaví Aneta Langerová skutečně důkladně. Záhy po březnovém vydání dvoudiskové kompilace "Zázračná písně krajina 20 LET" se vydala na divadelní turné. Na tyto koncerty navážou v létě vystoupení pod otevřeným nebem. A v říjnu se fanoušci mohou těšit na speciální akce v doprovodu Janáčkovy filharmonie Ostrava.

Aneta Langerová - Zázračná písně krajina 20 LET Symfonická
© Art Shock
Vyjma hudebního obsahu se mají zastávky v Mahenově divadle v Brně, ostravském Gongu a pražské Lucerně odlišovat také svým vizuálním ztvárněním. Zpěvačka totiž se svým týmem připravuje originální scénu, jejíž poetický přesah chce věnovat subjektivní představivosti každého přítomného posluchače.

Tisková zpráva slibuje, že "všechny zařazené písně dostanou rozzářenou orchestrální energii v podobě aranží psaných rukou klavíristy a producenta Jakuba Zitka, které navíc díky JFO pod taktovkou dirigentky Aleny Hron získají další hudební rozměr. V doprovodných orchestrálních texturách se budou prolínat smyčcové nástroje se žesti a dřevy, tajuplným zvukem harfy nebo velkolepými tympány a všechny tyto barvy prozáří starší i novější skladby krásným, pestrobarevným a autentickým světlem. A až se rozezní Anetin nezaměnitelný hlas, všichni společně se přeneseme do nitra jednotlivých příběhů a vlastní fantazie."

Na koncertech zazní repertoár ze všech jejích pěti dosavadních studiových alb, včetně písní, které rodačka ze Říčan v posledních letech nehrála. V setlistu se objeví také novinka "Zázračná písně krajina", která dala název zmíněné výběrovce.

"Když jsem vstoupila do světa písní, začala jsem tím vyprávět příběhy druhým a cítila chvění něčeho většího. Něčeho, co nás všechny přesahuje a zároveň drží pohromadě jako jednotlivce ve vztahu k sobě samému, k rodině, přátelům, ale nakonec i k celé společnosti. Tato zázračná písně krajina mě vtáhla do svých tajů a od té doby si připadám jako poutník, který objevuje stále nové a nové podoby života. A mám takové tušení, že tahle cesta nikdy neskončí," shrnuje interpretka.

Aneta Langerová & Janáčkova filharmonie Ostrava - Zázračná písně krajina 20 LET Symfonická:

17. 10. Brno, Mahenovo divadlo
21. 10. Ostrava, Gong
24. 10. Praha, Velký sál Lucerna



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY